Archief

2022

Een mens als jij!

Zaterdag 25 juni waren we in de kloostertuin van het stadsklooster in Den Bosch voor een middag, georganiseerd door de Franciscaanse Vredeswacht over ‘Vluchtelingen en Nederland’. Het was een leerzame middag met ruimte voor reflectie over hoe het is om vluchteling te zijn, alles achter je te moeten laten en in een vreemd land de weg te leren vinden. Zo kon je ervaren: een vluchteling is een mens, zoals ikzelf een mens ben.Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Vrede-en-vluchtelingen-2022-777x1024.jpg

2021

Jaarmarkt Van Foreestplein 2021
OMZIEN
10 juli waren we op de wijkmarkt op het Van Foreestplein in Delft.
Hanneke heeft een verhaal verteld aan zo’n 40 kinderen over Vrouwe Jacoba en broeder Franciscus. Dit verhaal kun je teruglezen op deze site: http://www.feminaepacis.nl/2021/07/10/omzien/
En Marianne had de bijbehorende Jacobakoekjes gebakken. Het was een mooie middag waarin we veel mensen hebben ontmoet. Zelfs de stortregen aan het einde van de middag mocht de pret niet drukken.

2020

Clarafeest 2020

Dit jaar vieren wij het Clarafeest, vanwege het coronavirus, onder elkaar. Hieronder een weergave van de viering (in drie delen vanwege de lengte). Wie wil kan een liturgieboekje downloaden (via onderstaande link).

Claraviering_2020

Claraviering deel 1 (tot en met de evangelielezing)

Claraviering deel 2 (overweging tot en met de eerste voorbede)

Claraviering deel 3 (laatste voorbede tot en met einde)

2019

Clarafeest 2019
11 augustus vierden we het Clarafeest in de oud katholieke schuilkerk aan het Bagijnhof in Delft. Hanneke hield een inleiding over Clara en Agnes, over hun spiritualiteit. Ontdekkingen die wij tijdens onze studiereis in mei hebben gedaan werden gedeeld.
Aansluitend was er een Claraans avondgebed en een gezellig samenzijn.

10 augustus 2019 vierden we de transitus viering mee met de zusters en broeders in het stadsklooster van Den Bosch.

Clarafeest 2018
11 augustus 2018 vierden we als zusters van de Feminae Pacis het Clarafeest in de Franciscus en Clara kerk van Delft. Het was een fijne en mooie viering waarbij wij voor het eerst ons habijt hebben gedragen.