Zusters

Marianne van Haastrecht (1965), Rooms-Katholiek, Claris (op dit moment geexclaustreerd) en daarmee een zuster die leeft op het ritme van stilte en gebed. Binnen de Feminae Pacis is Marianne de zuster die contemplatief leeft, en binnen de muren haar werk doet. Regelmatig komt ze achter de muren vandaan via sociale media en tijdens retraites, workshops en trainingen. Ze probeert haar kennis en bevindingen op het gebied van geloof en mens-zijn te delen met wie daaraan behoefte heeft. 

 

Hanneke ter Maat (1977), Luthers. Binnen de Feminae Pacis is Hanneke de buitenzuster, de zuster die ‘bidt met haar handen’. Ze leeft vanuit de Franciscaanse spiritualiteit  van (diaconale) actie. In workshops en trainingen draagt ze kennis en vaardigheden over die te maken hebben met (geweldloze) communicatie.

 

 

Wij voelen ons beiden Geroepen om een nieuwe vorm van Franciscaans-Claraans gemeenschapsleven voor vrouwen te zoeken, waarbij binnen- en buitenzusters onder 1 dak samenleven, en: oecumenisch, waarbij dat woord kan worden verstaan als dat verschillende denominaties elk hun unieke waarde hebben voor het Christendom, en derhalve vol overtuiging naast elkaar mogen bestaan, als verschillende zijden van eenzelfde medaille.